Brandsikring

Personsikkerhed og brandsikring går hånd i hånd når det kommer til etagebyggeri. SafeLadder højner brandsikkerheden ved at tilføje en ekstra brandsikring til ejendommen. 

SafeLadder, supplerer byggeriet med ekstra sikkerhed, og styrker samtidigt potentialet for optimal udnyttelse af boligkvadratmeter, fri arkitektur alt imens byggeriet opnår yderligere brandsikring. 

Ydermere brandsikrer Safeladder en røgfri nødudgang for alle bygningens beboere og afhjælper samtidigt brandvæsnets arbejde, da tunge løft af stiger undgås, og evakueringstiden forkortes alt i mens flotte hovedtrapper og bygningens facaderne består. 

Brandsikring og æstetik

Til hverdag ligger brandsikringssystemet, skjult og sammenpakket i en klimakasse, på enten taget eller facaden af bygningen. I en situation med brand aktiveres stigen, der folder sig ud og giver bygningens beboere den nødvendige brandsikring.

SafeLadder kan aktiveres fra alle boligenheder af beboerne, eller af beredskabet via en nøglelås fra gaden, for at opnå den bedste brandsikring. På de fleste danske etagebyggerier, vil den bedste brandsikring kunne opnås ved at placere SafeLadder mod baggård i forbindelse med opholdsrum for eksempel i form af soveværelser. 

Sådan øger SafeLadder brandsikkerheden 

Redningssystemerne kan nemt foldes ud ved nøglelås fra gadeplan i tilfælde af at sikre brand. Dette vil være en ekstra mulighed for brandvæsnet eller andre beboere. Dog er systemet designet til selv at udløse i tilfælde af at sikre brand.    

Brandvæsnet kan tilgå ejendomme fra ydersiden, hvilket skaber en hurtig evakuering og brandsikring.

Dette medfører øget ro for brandvæsnet, samt forbedret mulighed for at kunne tale den enkelte beboer ned. Årsagen er at brandmanden hæfter sig fast på stigen, og derved får begge hænder fri til brandsikringen.  

Safeladder kobler sig automatisk fast på bygningen ved hjælp af de automatiske arme, som har en platform monteret, hvor både brandvæsen og beboer kan træde ud på under evakueringen. Platformen er udformet i skridsikkert materiale, der giver en sikker overgang fra vindue til stige.

Efter evakueringen har fundet sted, og systemet har medvirket til at brandsikre og evakuere ejendommens beboere, kan den let foldes sammen, og bruges igen til fremtidig brandsikring.